in

A House In Chau Doc Designed By NISHIZAWAARCHITECTS

This residence in Chau Doc, a town in Southern Vietnam by the Cambodian border, was designed to provide a shared home for three couples and their children.

The project was constructed by NISHIZAWAARCHITECTS, a Saigon-based architectural studio founded by Shunri Nishizawa. Following local regulation, the budget was tightened and the home was to be built with thin corrugated metal panels. NISHIZAWAARCHITECTS celebrated these requirements and invited them into the home’s modern architecture, utilising the natural ventilation that this structure enables in the shared living space. The residence initiates a dialogue with the surroundings, welcoming views of the nearby lake and rural landscape through rotating metal-frame windows and movable partitions, which establish a space that is always half outdoors. The home is flooded with sunlight, a natural breeze and features its own micro forest of plants and trees. Locally-sourced timber and traditional carpentry techniques were implemented in the construction, which integrates regional customs into the contemporary build.

Source link

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A Visual Time Capsule Of Life In 1960s Noordwijk

Man Transforms a $200 Camper Trailer into a Giant Functional Camera and Darkroom