in

Atelier Général Creates An Aerial Home

As Mount Shefford’s slope gives way to a dense maple forest, a black-clad minimalist home cantilevers above the trees. Designed by Montreal-based firm Atelier Général, this residence artfully merges with the mountain.

The Rock‘ has views of the jagged landscape mountain and the forest that it cantilevers over — the design both sympathetic and in communication with its surrounds. With living areas located upstairs, the residence offers free-flowing spaces connected by a floating roof whose laminated wooden structure is on show throughout the home. Each of the axes of this space finishes with a glass wall, offering a prismatic view of the forest. This integration with nature continues throughout the home; the forest is used to provide privacy and walls where there are none. The triangular veranda completes this synthesis, nestled in the leafy cover of the mountain.

Source link

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Studio YOY Create A Window With A Built-In Breeze

Made By Lathe, The Work Of Melanie Abrantes