in

House In Akitsu By Kazunori Fujimoto Architect & Associates

Named ‘House in Akitsu’, the 92.5-square-metre residence by Kazunori Fujimoto Architect & Associates is located on a small peninsula near the city of Higashihiroshima, where it faces directly the beautiful scenery of the Seto Inland Sea.

Two concrete cubes form the body of the building, which stands on a matching concrete platform. Steps are leading up to the building’s raised entrance, while further free-floating steps from the facade of the first block, leading up to a roof terrace. The major challenge of this project was to make the interior comfortable combined with a new openness atmosphere. Inside, the concrete construction is left exposed and polished to reflect daylight that illuminates the living spaces through generous windows. Skipping floors and short stairs connect the split-level spaces, while a tall guardless staircase made from cast concrete twists its way between bedrooms located in the base of the structure and living spaces placed across the upper floor. The thickness of the supporting slab becomes invisible to its outer and inner end, designed to avoid any necessity of a central pillar. Therefore a perfect straight line appears from its central axe.

Source link

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments

Best iPhone Photos Of 2017 Have Been Announced, And They’re Incredibly Good

Amateur Vs. Pro: How Different ‘Ugly’ Locations Look In Photos When A Pro Is Behind The Camera