in

An Experimental Residential Complex By Elisa Valero

Located in one of the oldest neighborhoods of Granada, Spain, the complex of eight apartments is an experimental project designed for a neighbors’ cooperative.

Designed by architect Elisa Valero, each apartment is different, tailored to the needs of the cooperative’s members. For the construction, Valero used an innovative system of the structural element of a double wall that has been recently patented by a professor engineer of the University of Granada. The walls, floors and ceiling are all finished in exposed concrete. Thanks to the the great continuous insulation and adequate orientations, the costs of energy has been reduced to almost zero. The exterior of the building was adjusted to the requirements and regulations of Granada’s historic center. The project confronts them through a continuous white wall with no other adornment than the windows, all the same, following the typology of the neighborhood and integrating with it.

Source link

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

comments

Kenyan Artist Hand-Carves and Paints Wooden Sculptures of Local Nature

Couple Takes a Plunge to Get Married in the Middle of the Caribbean Sea