in

Andrea Dragoni’s Extension Of Gubbio Cemetery Is A Meditation On The Spatial Embodiment Of Spiritual Experience


Tasked with adding a new tract to the historic cemetery, Dragoni introduced rows of travertine walls—a form of limestone traditionally used in Italian architecture—laid out in sequence and gently contrasting the brick structure of the original complex. “The plan was an urban structure consisting of linear stereometric blocks arranged in such a way as to reflect the rural layouts that characterize the surrounding landscape and the historic city,” explains the architect to IGNANT. At intervals between the walls, Dragoni positioned four large square enclosures, designed to be open courtyards that would add spatial rhythm to the structure while providing resting public areas, independent from the cemetery.



Source link

What do you think?

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

The 5 Most Delightfully Cheesy Dinosaur Parks