in

DF__DC Design The Concrete Villa As An Angular, Voluminous Home In Switzerland


Responding to a brief to conceal the interior from neighboring homes on both the north and south end, founders Dario Franchini and Diego Calderon conceived of the house as an inhabited wall, with its form taking after the plot’s elongated trapezoid shape. “In order to avoid the effect of an excessively long and closed volume but also ensuring a level of privacy, the flank elevations are articulated by a series of deep rectangular fins,” explains the firm. The home sits on the site of a former vineyard. Its exterior is constructed from gray reinforced concrete; volumes are positioned at varying angles to create the striking facade. A large, curving staircase connects the three stories of the home and forms an arresting focal point for the interior. It leads up to bedrooms on the first floor, the asymmetrical position of which makes the house appear smaller from the street, while presenting the opposite effect from the pool at the rear of the home.



Source link

What do you think?

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Quotes on Writing and Life From Legendary Authors

20 Unique T-Shirt Designs by Top Independent Artists