in

Hiha Studio Has Designed A Home That Embraces Catalonia’s Past, And Its Future


The Barcelona-based architecture firm was tasked with reinvigorating a building buttressed between two houses with traditional taipal walls. Determined to respect the history of the site—whilst making it inhabitable for contemporary, design-oriented residents—Hiha studio removed all ornamentation from the original building, but preserved its material qualities. Their desire was “to recover the essence of this house”, not to do away with its regional charm. To achieve this balance, they combined original material, textures, and colors with clean lines and high polish to create a striking new interior language. Split across two levels with a subterranean car park, the renovated home is monumental in size but still retains a domestic feel. The first floor features a double-height central space where the communal areas—kitchen, living, and dining—open onto a wood-floored interior terrace. The second floor has been deemed the ‘night area’ by the architects; though, with a smaller floor plan than the ground floor, it houses sizeable bedrooms and bathrooms.



Source link

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

comments

Vienna Cemetery Now Offers Lego, And You Can Recreate Funerals

Janet Echelman’s Colorful Net Inaugurate’s Peninsula Hotel’s Art Program