in

Neri&Hu’s Art Gallery In A Seaside Community Draws Inspiration From The Ocean


The architects describe the venue as a solid rock, “sitting firmly in the shifting environment.” Making use of textured concrete as its primary material both inside and out, the building takes its form in a rectangular volume, arranged around a large internal conical void that acts as an indoor-outdoor amphitheater. When not being used for artistic performances, the space and its cascading steps doubles as a courtyard, the lowest level of which fills with water, transforming itself into a pond. Whilst palpably the venue takes cues from Brutalist architecture, the gallery’s design attempts to “encapsulate the natural wonder of water at its core,” explains the architects. “Aranya as a community has a strong emphasis on the spiritual nature of their lifestyle ideology, a oneness with the environment,” they continue. “So the design scheme is as much about the internal courtyard, a communal space for the residents, as it is about the exhibition being displayed in the center.” The gallery’s facade is punctuated by occasional windows that let light in; which, when combined with ambient lighting and an open roof, complement the artworks by adding brightness to an otherwise austere color palette.



Source link

What do you think?

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

comments

Photographer Brent Stirton Captured Magnificent Images Of Mursi Warriors Of The Omo Valley In Ethiopia

Unvarnished Russia In Emotional Black & White Photographs By Oleg Videnin