in

The River House In Bali Provides Breathtaking Views Of The Surrounding Tropical Landscape


Key to the success of the project is Donier’s ability to perfectly nest a building in its surroundings. ‘The River House’ is located a stone’s throw from the ocean in the village of Pererenan, on Bali’s western coast. Surrounded by lush green rice fields and a palm tree jungle, the three-storey home is thoughtfully integrated into the topography, becoming an abstract sculpture rather than merely just architecture. Continuing the dialogue between the space and the surrounding nature, all of the building materials were sourced locally. Natural gray stone from a nearby quarry is offset by the warm tones of the reclaimed timber. This abstracts Balinese building culture while texturing the timeless and purist spaces.

The main volume is lifted off the ground, taking advantage of the gently sloping garden to render the living room. Entering through the large glass doors from the garden there is a seamless transition to the interior space. Continuing through the building becomes a three-dimensional experience: secretive and unexpected interior features lead to breathtaking views of both the building and surrounding landscape. The vegetation completes and compliments the building by both framing and softening.



Source link

What do you think?

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

This Artist Makes Silly Portraits Of Food

An Irreverent Guide To Life’s Awkward Moments