in

The Rock Creek House By NADAAA

Located in Washington, DC, The Rock Creek House is an adaptive re-use project of a 1920’s brick structure to expand its functions into the landscape.

Adapted by architecture practice NADAAA, the house was originally composed of two floors, with a mechanical basement and attic. NADAAA’s adaptation leveraged the robustness of the existing structure to capture the attic and basement to double the house’s size. While the northern street façade remains relatively intact, the southern exposure to Rock Creek is made more generous presenting an informal architectural order. Full-height windows open up to a nearby forest, creating harmonious relationship with the nature and opening to a dialogue with the landscape. The most essential spatial intervention in the house was the introduction of two multi-height spaces, connecting the once stratified structure of living and working areas.

Source link

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments

Tattoo Artist Captures the Carefree Fluidity of Watercolor Paint in Colorful Tattoos

Man Fashions Fabulously Tiny Hats for Toad Who Visits His Porch Every Day