in

Vitor Vilhena Architects’ Masterpiece Sits Amongst The Rolling Hills Of Algarve


Whilst many associate the Algarve with dramatic coastline and high season tourism, the interior is just as spectacular, albeit, a little further off the beaten track. Here, in a parish that holds just over 1,100 people, is a building of graphic lines: the ‘House of Messines’. Development of the site was only possible because a house had been built there before. Fortunately, the former building had favorable dimensions, and though it was in ruins, it had “a fantastic orientation…and a rhythm of openings for light”. Due to bureaucratic restrictions, the new design was required to overlay the floor-plan of the original building. The result is a substantial home with a fluid interior layout, where social spaces merge, but private areas remain separate. The unexpected exterior is completed by a rooftop pool, which extends out from the end of the house, hovering above the ground.



Source link

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

comments

A Failed Trompe L’Oeil: Noémie Goudal’s Observatoires

Cinematic Street Photography Of Japan By Jack Rangooni