in

Chapel In Sierra La Villa Stands Out Due To Its Sculptural Presence And Contemporary Character 


Nestled on a rural estate containing numerous holm oaks in Cuenca, the chapel was conceived as a spatial experience emphasizing materiality, perception, and atmosphere. For the project, Sancho-Mardidejos “folded” reinforced concrete to form a singular, unitary, curved fold—truly arresting in its sheer scale and visual power. Coming across as built origami, the structure is “a formal topological expression in structural equilibrium that responds to complex external stresses of a topological action,” explains the firm. An ample bare entrance, defined by the extension of the curved section in front, welcomes the private chapel’s owners, leading them towards a compressed end. Intriguing for its simplicity, inside, the volume presents clear geometries, solid gray surfaces, and strategic voids. Big concrete masses form a bulky cross, while linear openings penetrate the fold, casting different, dynamic lights, illuminating the room and altering the interior space in suggestive ways. “Light is what allows this space to be appreciated in its full character,” adds the firm.



Source link

What do you think?

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

Inside a Porsche Factory From the Early 1970s » Design You Trust

People Across the World Share How Much They Paid for Groceries