in

Platau Refurbishes A Minimalist Penthouse

Designed by architectural practice Platau, ‘Wadi Penthouse’ offers modern and minimalist space while providing the ‘wow’ effect with its continuous wooden walls.

Located in Beirut’s Wadi Abu Jamil district, the penthouse was refurbished to serve the family of four. As the original arrangement included poor solutions for the two-floor space, the most significant spatial intervention introduced a double height space at the center of the house, reorganizing the living and working areas around it. However, the biggest surprise in this interior is its clad wooden skin, showing within walls and stairs, and contributing to one continuous surface. In contrast to the wooden structures, the remaining parts of the penthouse are painted white, made in marble and steel, resulting in simple yet impressive space.

All images © Wissam Chaaya

Source link

What do you think?

Written by viralbandit

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

7-Year-Old Girl Applies for a Job at Google, Gets a Personal Response from the CEO

Susan Swihart Observes The Bound Of Twins